En anderledes tirsdag

Lykkeligheds kurven, hvornår topper den?

Livet topper når man er 16 & 70 år. BUM, det stod i en artikel jeg faldt over idag. Klart og tydeligt, og lidt stof til eftertanke. Først fordi jeg tænkte YES, så er livet da ikke helt slut endnu ? Læs jeg fylder 40 til næste år! Næste tanke, ja for pokker, det er der hvor børnene er store, vi skal rejse verden tyng, Mark og jeg skal kysse alt det på hinanden som man ikke har tid til nu. FEDT, jeg glæder mig til jeg bliver 70!!

Men det er jo faktisk lidt tankevækkende? For burde man ikke være mest lykkelig omkring de 30 år? Der hvor vi finder drømmepartneren, bliver gift, beslutter os for at vores gener tilsammen da må udgøre det perfekte udgangspunkt for den smukkeste baby instagram nogensinde har set? Nå ja så får vi ikke sovet så meget i den periode, og skal jonglere 30 bolde på en gang bestående af, skåle med havregrød, forældremøder med den perfekte hjemmebagte kage, mens den anden hånd svarer på en e-mail der giver det præcise svar på, hvordan SOME & SEO kan optimere selv den mest velbesøgte hjemmeside, på den dertil indrettede laptop! Pyha jeg blev helt forpustet af bare at skrive den sætning!!!!

Men hvad er så alternativet? Ja og hvis i tror jeg nu kommer med svaret så bliver i snydt, for det gør jeg langt fra. Jeg har ikke en gang fundet ud af hvad svaret er for mig selv? endnu! For jeg VIL finde det, og jeg tror på at man kan finde en balance. Men jeg tror også at vi netop har løbet os selv så varme, at det bliver sværere og sværere at få ro på pulsen, og komme ned i det tempo hvor man selv kan se læsningen.

Og desværre tror jeg det lidt er her filmen knækker, og at det er derfor det på trods af alle de ovenstående skønne begivenheder man oplever i sine 30?vere, ikke er her man er allermest lykkelig. Eller at det i hvert fald ikke er her man MÆRKER at man er mest lykkelig. Vi er simpelthen i undtagelses tilstand.

De adspurgte i undersøgelsen der er lavet i Storbritannien, er blevet bedt om at svare på spørgsmål om deres tilfredshed med deres tilværelse, deres livslykke og deres angst og bekymringer? kan i høre det? Angst og bekymringer mener jeg, det er jo gudhjælpe mig alt der fylder mens ens små poder er mellem 0 og 18 år. Så er der da ikke noget at sige til, det er svært at få alt andet til at opveje på lykkekontoen!

For mange år siden kom en af mine daværende veninder og fortalte mig hun ikke ønskede at få børn, ja faktisk overvejede hende og hendes kæreste at gå fra hinanden på den baggrund. Han ønskede børn, hun gjorde ikke. Hun spurgte mig om hun var helt galt på den. Og det eneste jeg kunne sige var, at jeg aldrig havde hørt nogen der havde fået børn, sige at de fortrød!!!

Herefter fandt hun en artikel til mig, med en meget fin graf der viste at folk der IKKE fik børn faktisk var lykkeligere hvis man målte over et helt liv. Hvilket jo lidt siger det samme som den artikel fra i dag. Hun endte dog med at få 3 børn og har aldrig set sig tilbage J

Men indtil vi bliver 51 år og kurven vender, må vi sørge for at suuuge alt lykke ud af de gode stunder, hjælpe hinanden som familie, og huske at hvad der sker om natten kan man under ingen omstændigheder holdes til ansvar for om morgenen.

Putte massere af serum og fugtighedscreme i ansigtet, så vi ikke helt ligner rosiner når vi igen får tid til at kigge ordenligt på vores ægtefælle, og så prøve at gøre det i dagligdagen der trods alt skaber mest muligt energi og smil på læben.

På den note vil jeg smutte ud og spise og i biffen med min Mutti, som jo har nået de 51, og lykkeligt på vej op af kurven igen <3

 

//Pia

 

Følg os på bloglovin her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En anderledes tirsdag