Små børn, små bekymringer…

Isaberg fra to forskellige synspunkter

Pia og jeg har begge været på miniskitur til Isaberg og vi tænkte derfor, at vi ville skrive lidt om vores ture, vores forventninger og hver vores mening om stedet til dem der måske selv overvejer, at tage en tur.

Anne-Mette:

Aleksander og jeg valgte i år at tage på en endagstur til Isaberg. Jeg har stået meget på ski med min familie da jeg var lille, men det er efterhånden mange år siden jeg sidst har været på skitur. Aleksander har aldrig været på en rigtig skitur og har kun én enkelt gang før stået på ski ved Vallåsen. Han har aldrig rigtig været helt vild med ideen om en skitur og målet med den her lille endagstur, var derfor at højne hans interesse for en rigtig skitur en dag. Vi havde aftalt, at tage afsted sammen med vores overboer hvilket jeg er rigtig glad for, at vi gjorde da Aleks kunne få lidt flere tips og tricks end hvad jeg (der er selvlært og aldrig har gået på skiskole) kunne give ham. Vi kørte afsted kl. 5 om morgenen så vi kunne være ved skiudlejningen da de åbnede for at undgå for meget kø. Vores plan virkede og vi endte med at stå meget lidt i kø. Jeg vil til hver en tid anbefale at gøre som vi gjorde hvis man skal leje ski for 10 min efter vi var kommet var der mega lang kø. Man kan selvfølgelig også bare have sine egne ski med og så slipper man fuldstændig for den del. Mht. selve stedet, så synes jeg det er vigtigt at have med i overvejelserne hvad det er man ønsker med sin tur til Isaberg. Personligt har jeg været afsted til Trysil hele min barndom og hvis du spørger mig er Trysil et mega dejligt sted. Der er fine hytter og en masse andre aktiviteter i nærheden som man kan holde sig beskæftiget med, hvis ikke man lige gider at stå på ski hele dagen. Ud over det så har de et stort ski område, med masser af pister (eller løjper som vi i vores familie altid har kaldt dem). Man kan selvfølgelig ikke sammenligne de to steder. Trysil er et stort skisted og Isaberg er noget mindre. Vores mål med vores endagsudflugt var ikke at skulle tage lange ture. Aleksander skulle lære, at stå på ski og mit mål var at han ville blive bidt af det og derfor gerne en gang i fremtiden ville med en hel uge til et sted som Trysil. Jeg synes derfor, at Isaberg var hyggeligt fordi det dækkede vores behov helt fint. Jeg synes det er et godt sted for nybegyndere, der ikke har behov for den største variation, men som bare gerne vil have et par løjper at stå ned af. Hvis man dog ikke har nogen nybegyndere med på turen ville jeg nok tage et andet sted hen, hvor der er lidt mere variation for det kan hurtigt blive lidt kedeligt at stå ned af de samme ca. 5 løjper hvis man er let øvet eller der over. Ville jeg gøre det igen? Ja det ville jeg. Det er et billigt og fint alternativ hvis man ikke har penge til at tage på en skitur til de dyrere steder, men skulle jeg afsted igen, ville jeg nok tage en overnatning, stå på ski nogle timer og derefter finde en anden aktivitet man også kunne lave i samme område hvis man manglede lidt afveksling.

Alt i alt havde vi en hyggeligt tur og den virkede efter hensigten. Aleks har nemlig efterfølgende været inde og kigge på andre større skiområder og han har da også informeret mig om, at han godt kunne tænke sig at tage til Trysil eller et andet område til næste år skulle vi have råd til det 😀

Jeg tænkte lige I kunne se et par billeder fra vores tur. Det ser ikke så kønt ud, men sjovt det var det 😀

 

Pia:

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg langt hellere så mig selv sidde i en solstol i de franske alper, med jakken lynet op efter en lang dag på ski. Men sådan skulle det ikke blive i år. Vi er en stor vennekreds der normalt tager afsted sammen, men i år kunne vi ikke lige finde en fælles uge til det. Og faktisk var vi heller ikke afsted sidste år, fordi det simpelthen blev for dyrt når vi også skulle holde bryllup. Det vil også sige at Loui ikke har været på ski, siden han prøvede det første gang da han var 2,5 år. Jeg ville derfor være super ærgerlig hvis vi slet ikke fik lidt sne under fødderne igen i år. Da Anne-Mette & Aleksander flashede at de skulle til Isaberg blev jeg bare endnu mere skiskruk, og begyndte at få noget mere konkret på tegnebrættet. Noah ville i år gerne prøve snowboard og Loui ville jo selvsagt være på børnebakken med en af os voksne. Isaberg var helt perfekt til hvad vi skulle bruge i år. Børnebakken med tilhørende transportbåndslift var helt super til begge drenge. Der kunne de hurtigt begge komme op og ned på de respektive træbrædder. Jeg tror sammenlagt Mark & Jeg nåede at have en time hver på ski, og ja her kan man da godt mærke at man sidder lige så meget i liften som man står på pisten, men til prisen for liftkort synes jeg man får hvad man kan forvente. Og jeg synes det er mega fedt at man kan købe en times skilære for en plovmand, det hjalp os igennem en “jeg lærer det aldrig krise” med Noah på snowboard, der gik fra en dårlig til en god oplevelse. Vi ville klart have gjort det samme til Loui, men der var desværre udsolgt, da vi som sædvanligt tror vi kan booke alt på dagen. Vi må altså lære at være lidt bedre forberedt 🙂

Vil jeg anbefale Isaberg, ja det vil jeg. Til folk der bare skal have en enkelt dag på ski, fordi de simpelthen ikke kan nå andre steder hen. Men nok mest til begyndere om det så er voksne eller børn. Havde Mark & Jeg været der selv bare for at få en enkelt dag på ski, var jeg nok alligevel ret hurtigt løbet træt i de få pister der er at bevæge sig på.

Vi valgte i stedet at gøre lidt mere ud af at finde et fedt sted at bo, sådan at vi også kunne hygge os de par dage vi havde valgt at være afsted, og her ramte vi virkelig plet. Vi fandt det hyggeligste lille Bed & Breakfast – Erikson cottage hvor vi virkelig hyggede os. Vi kørte afsted søndag og gjorde en hyggetur ud af det, ankom til Isaberg skiudlejning ca. 1 time inden de lukkede. Vi kom hurtigt til, da alle andre jo var ved at aflevere i den anden ende. Og ja det gjorde at vi måtte betale for udstyret en ekstra dag, men det var en rigtig fin måde for os, da det kun var ungerne der skulle leje udstyr. Og på denne måde kunne vi gøre det stille og roligt, og så var vi klar morgenen efter. Vi kørte frem til hytten hvor vi havde en helt stille aften og bare nød at vi var lidt væk hjemmefra. Planen var så egentlig at have 2 overnatninger og 2 dage på ski, og køre hjem når pisterne lukkede tirsdag. Men da stedet vi havde fundet var så idyllisk og virkelig prisvenligt, valgte vi at overnatte efter tirsdagens skiløb, og først køre hjem onsdag. På den måde synes jeg faktisk vi fik rigtig meget skitur/ferie for pengene.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små børn, små bekymringer…