På date med mig selv!

At få en hvalp – forventning vs. Virkelighed

Første gang vi snakkede om at få hund var for ca 5 år siden. På daværende tidspunkt boede vi dog i vores gamle lejlighed hvor vi ikke måtte have hund og tanken blev derfor lagt på hylden relativt hurtigt. Da vi så flyttede synes vi at det var ved at være tid til at kigge efter en lille hvalp. Der er ikke rigtig nogen af os der har prøvet at have hund før og da slet ikke en hvalp, så vi vidste ikke rigtig hvad vi kunne forvente. Vi undersøgte alt hvad vi kunne. Både om hvalpe generelt, men også alt om franske bulldogs. Vi følte os rimelig velforberedte, men vi vidste også at det nok ville være et noget større arbejde end hvad vi kunne forestille os. Den antagelse var helt rigtig og jeg må ærligt indrømme at vi begge blev noget overraskede. Her er nogle af vores forventninger inden vi hentede vores lille hvalp.

Inden vi hentede Hans havde vi rigtig glædet os til at vi skulle ud og gå en masse hyggelige ture. Vi går selvfølgelig en masse hyggelige ture nu, men virkeligheden var at Hans slet ikke gad at gå tur i starten. Han forstod simpelthen ikke hvad han skulle. Lige så snart han fik snor på, satte han sig på numsen og kiggede meget forvirret op på os. Vi skulle derfor lære ham at gå tur hvilket vi slet ikke var forberedt på og det tog nok omkring 14 dage før han sådan rigtig forstod det. Derefter tog det lang tid for ham at finde ud af at han altså ikke altid kunne bestemme hvilken vej vi skulle gå. Franske Bulldogs er kendt for at være stædige. Det vidste vi selvfølgelig godt, da vi havde undersøgt racen før vi valgte den, men vi blev alligevel rimelig overraskede. Jeg er selv utrolig stædig, men selv jeg var ved at give op mange gange da Hans igen og igen bare satte sig på numsen når vi ikke skulle den vej han gerne ville. Stædigheden gælder ikke kun når han ikke vil gå, men i stort set alle aspekter. Han er dog blevet meget bedre nu, men det var virkelig noget der kom bag på os.

Pasning: Når folk spurgte os inden vi fik Hans om det ikke ville begrænse os lidt når det kom til rejser og spontanitet var mit svar altid. ?Så må vi jo betale for at han kan blive passet? altså som i passet af nogen vi ikke kender. Det kan jeg ligeså godt sige som det er. Det ville jeg aldrig sige idag. Og det kommer heller ikke til at ske. Det er virkelig kommet bag på mig hvor hurtigt man knytter sig til sådan et lille væsen og hvor meget vi er kommet til at holde af ham. I hverdagen og når det kommer til almindelig spontanitet synes jeg egentlig ikke det har begrænset os ret meget. Vi tager ham med de fleste steder og hvis han ikke kan komme med gør det ikke så meget da han fint kan være alene hjemme. Når det kommer til rejser har vi ikke rigtig mærket noget til det endnu. Vi skal til sommer rejse for første gang siden vi fik ham og der har vi fået nogle bekendte til at passe ham. Vi er ret spændte på det og jeg må da indrømme at jeg ikke synes det er mega fedt at skulle rejse uden ham.

Søvn: Den her var jeg overhoved ikke foreberedt på. Jeg havde slet ikke tænkt over en hvalps søvnskema. Nok fordi der egentlig ikke er så meget information om det. Det er meget forskelligt hvor mange timer om natten hvalpe sover og jeg tror egentlig at Hans ligger i den gode ende. I starten sov han dog virkelig ikke særlig længe og han vågnede mange gange i løbet af natten og skulle ned og tisse. Manglende søvn var helt klart noget af det hårdeste. Jeg fungerer virkelig ikke godt på meget lidt søvn og jeg må nok indrømme at det var Aleksander der trak det tunge læs lige på det her område.

Det her er bare nogle af de punkter der har overrasket os. Aspekter så som hundegård og hundeparker og dertilhørende uskrevne regler kommer jeg nok også til at skrive lidt om en dag, men indtil videre vil jeg starte med disse helt gængse punkter. En ting er dog helt sikkert. Selv om det har været hårdt at få en hvalp, så har det været det hele værd og vi vil slet ikke være vores lille buller foruden.

 

//Anne-Mette

 

Følg os her:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På date med mig selv!