Min mormanual er blevet opdateret med et nyt kapitel.. desværre et trist et af slagsen <3

Kan man studere og have barn samtidig?

Vi gjorde os faktisk helt vildt mange tanker omkring det, inden vi valgte at sætte gang i projekt baby. Først havde vi besluttet os for, som de fleste andre, at vente med børn, til vi begge var færdige med vores uddannelser. Egentlig mest på grund af økonomien når man er studerende. Alle ved, at en baby koster penge og penge er ikke dem man har flest af, når man er studerende. Men efterhånden som vi havde mere og mere lyst til at få barn og vi undersøgte vores muligheder, opdagede vi faktisk mange goder ved at blive forældre under uddannelse. Og fordi vi begge er studerende, var der nogle tillæg vi kunne ansøge om. Jeg brugte ikke mine almindelige SU-klip under barsel, da man får tildelt 12 ekstra SU-klip. Derudover havde Zilas faktisk også et halvt års ekstra SU, som han kunne vælge at bruge på barsel. Man kan endda få et tilskud til institutionspladsen, hvis man har en lav indkomst. I vores tilfælde var der rigtig meget at spare.

Vi fandt altså ud af, at økonomien måske egentlig godt kunne bære det. Og en fordel ved at være studerende er jo helt klart, at man er noget mere fleksibel i sin hverdag end med et fuldtidsjob med faste arbejdstider. Jeg så også en fordel i, at have fået de to børn vi ønsker os, når jeg engang var færdig med min kandidat og skulle til at have et job.

Så alt tydede jo på, at det var den rigtige beslutning at få Malte på det her tidspunkt. Zilas fortsatte sin bachelor og jeg havde et års barsel og kunne så tage mit sidste år på bacheloren. Det har dog vist sig alligevel ikke at være helt så ligetil og fleksibelt, som vi havde håbet på.

Vi kunne som før nævnt ikke få tilbudt en vuggestueplads til Malte da vi havde behov for det i september, da ventelisterne er helt urimeligt lange. Vi måtte derfor hjemmepasse ham i knap et halvt år efter min barsel, sideløbende med, at vi begge skrev vores bachelor i efteråret. Det var meget presset, men vi klarede os igennem og fik faktisk også et ret fint resultat begge to. Det kunne kun lade sig gøre, fordi vi selv kunne tilrettelægge vores tid og læse på skift. Jeg frygtede dog hvordan næste semester skulle gå, hvor vi begge skulle have tilvalgsfag og skemalagte dage og nu hvor semestret har været igang i snart to måneder, kan jeg se, at det var med god grund. Jeg har tre tilvalgsfag som jeg dårligt ved hvad handler om, jeg har ikke fået læst endnu eller været til undervisning. Faktisk ved jeg ikke engang hvordan jeg skal komme igennem det her semester.

Vi fik tilbudt en garantiplads til Malte med indkøring start februar, hvor vores semestre startede. Han nåede at være afsted én dag, før han var syg en hel uge. Derefter nåede han afsted i to dage, og var syg igen i en uge. Så fik vi tilbudt en plads i den vuggestue der var vores førsteprioritet med start 15 marts som vi var nødt til at vente på og efter at have været afsted i to dage, har han nu været syg en uge igen. Og det er hvad man kan forvente ved vuggestuestart. Børnene smitter hinanden på kryds og tværs og det er ikke ualmindeligt, at de er meget syge den første tid. Problemet er bare, at vi har to studier at passe samtidig. Og det er der simpelthen hverken tid eller overskud til. Nogle af vores fag har haft regler om mødepligt, nogle af fagene har ugeopgaver der skal afleveres og eksamensformen i to af mine fag inkluderer at man møder op bestemte dage til gruppearbejde i forbindelse med dataindsamling. Og det gør reeksamen, for at det ikke skal være løgn, også.

Tiden lige nu er derfor fyldt med en hel del spekulationer og frustrationer. Førsteprioritet er at få kørt Malte ordentligt ind i vuggestuen og på trods af to studier, skal det gøres i hans eget tempo. Det går vi ikke på kompromis med. Der er trods alt ikke en arbejdsgiver som kan fyre os, så vi kan forhåbentlig finde en løsning og få samlet det hele op, når han er startet ordentligt i vuggestuen og vi har tiden til, at sætte os ned og tænke to sammenhængende tanker. Og hvis ikke, så må vi tage den derfra.

Det er vildt frustrerende, at det skal være så svært at kombinere, for det havde det højst sandsynligt ikke været, hvis vi havde haft en vuggestueplads noget før. Vi kender flere, som har fået det til at fungere. Vi har desværre bare været enormt uheldige på det punkt. Drømmen har hele tiden været at fortsætte direkte på kandidaten til efteråret, men det er desværre ikke muligt i den situation vi står i. Nu er målet først og fremmest at få bacheloren gjort færdig og så må tingene tage den tid det tager. Alt skal jo nok løse sig i sidste ende, selvom det nogengange ikke helt føles sådan når man står i det. Det vigtigste er, at vi ikke knækker sammen undervejs. Nok er mit studie vigtigt, men ikke vigtigere end mine to drenge <3

//Helle

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min mormanual er blevet opdateret med et nyt kapitel.. desværre et trist et af slagsen <3