Kan man studere og have barn samtidig?

Rejseguide – skjulte perler i Veneto – part 1

Jeg er taget til Italien! Jeg er taget herned for at besøge min veninde Christina som er den eneste jeg har kendt stort set lige så længe som min nærmeste familie. Vi er vokset op sammen, da vores 2 ejendomme delte gård, på indre Østerbro.
Hun er på godt og “ondt” den der kender mig bedst, og jeg håber det også går den anden vej. Selvom vi langt fra taler sammen hver dag, så er hun en af mine absolut ynglingsmennesker.

Nå men det var faktisk slet ikke det, det her lille skriv skulle handle om. Men nu hvor jeg er på besøg tænker jeg det kunne være hyggeligt at lave en lille guide over det området. Christina kender så utrolig mange fine, lokale perler som man ikke lige ville støde på hvis man var her som turist. Så hvis i er klar på en lille gæsteblogger så tænker jeg faktisk at hun skal få lov at skrive denne lille guide!

____________________________________________________________________________________________________________

Italien er et af de lande som jeg har været heldig at bosættte mig i, og det er vist sådan ca 12 år jeg har haft fornøjelsen af ekstrem god kaffe og vin. Jeg bor i det nordlige Italien i regionen veneto, hvor vi efter min beskeden mening har alt hvad Italien har at byde på. Et smut op i Alperne på snowboard eller til Venedig og være romantisk er blot smutture der nemt kan gøres på en dag.
Well, lad os lige tage den fra begyndelsen af, pia min aller ældste bedste veninde har fået en super dejlig vane, nemlig at besøge mig en gang om året. Den ene gang om året hvor Pia forkæler mig med sit selskab, sørger vi altid for at det er ren hygge og absolut no rush! Hvilket er lig med masser af hygge og altid en masse små ture rundt i mit hood.

Første stop blev denne gang Cittadella med håb om suveræn aperitivo, stemning og shopping.

Cittadella er en lille by i Provinsen Padova der oser af italiensk charme. Med sine små brostens beklædte gader og små indbyende  special butikker, kan man slet ikke lade være med at gå på opdagelse. Byen er omgivet af Europas eneste sammenhængende borgmur, hvor man kan gå hele vejen rundt om byen i 15 meters  højde. Mit første besøg var med hele familen, hvilket indebar, datter på dengang 2 år samt mormor og morfar med stok . Hvilket uden tvivl var en fantastisk oplevelse, udsigt til dolimitterne og kik til små italienske byhaver var suverænt. Italiensk sikkerhed og autenstiske brosten resulterede derimod i en   2 årig der konstant klatrede op på bymur i 15 meters højde og  morfar der snublede med stok og hat. Spritz var klart et must efter den omgang! Bymuren er dog blevet bestiget mange gange siden og man kan ikke besøge Cittadella uden at havde set den oppefra.

Pia og jeg nåede ikke muren i denne omgang da vi havde endnu en 2 årige med på bytur. Vi fik dog både shoppet et par sko, en taske og et bælte med hjem, samt drukket den obligatoriske Spritz, og vi var der maks 2 timer, so all good!

Nu sidder vi i et tog på vej ind til Venedig, der har lige været nødstop med tilhørende røg og panik, men toget kører igen så vi satser på Spritz inden længe. Mere om den tur følger en af de nærmeste dage.

// Pia & Christina

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan man studere og have barn samtidig?