Mandagsinspiration - Ellen Fisher

Rejseguide – skjulte perler i Veneto – part 2

Da vi sluttede part 1 lovede vi vist en Venedig version. Så here goes, short version… short fordi vi kom til at drikke/hygge os så meget at vi glemte at notere os hvad de virkelig fantastiske små bar-perler egentlig hed – sorreyyyy.

Vi kom helskindet frem til Venezia Santa Lucia som stationen i Venedig så fint hedder.  På trods af en mindre brand i tog karosseriet og problemer med bremserne. Vi fik vores spritz samt Franciacorta og en masse fantastiske “Bacari” ( små Italienske tapas lignede lækkerier) Vi nød solen og det stille Venedig da mørket først sænkede sig og de fleste turister tog hjem. Vi fik vendt det meste og det mindste på bedste veninde vis og tog hjem med en masse gode billeder og minder fra det gemte Venedig.

Bassano del Grappa – hedder den skønne lille by ved floden, som vi valgte at tage ud til mandag morgen. Mandag morgen er også der hvor alt ånder fred og idyl. De fleste forretninger holder lukket frem til efter siesta, da søndag hele vinterhalvåret er alm. åbningsdag. Vi kunne derfor nyde byen blandt de lokale, alle var dog ikke helt klar på at servicere to dansk talende tosser på tur, på sådan en højt hellig mandag morgen. Det lykkedes dog at lokke to cappuccino ud af en meget ligeglad italiensk tjener og hans udsigt fejlede absolut ikke noget.

Den morgenfriske bartender har nemlig en lille bar der ligger lige ud til floden ved starten af Bassanos berømte bro “ ponte degli alpini” som rækker helt tilbage til 1500 tallet. Broen har en fantastisk udsigt opad floden med kik til bjerget Monte Grappa. Det er dog ikke udsigten jeg kommer for længere selvom den er et kæmpe plus, det er stemningen ved aperitivo tid i weekenden. Her mødes hele byen og omegn, ved den gamle bar i begyndelse af broen. Baren i sig selv er ikke noget at råbe hurra for, men stemningen når halvdelen af broen fyldes med weekend glade mennesker, er ubeskrivelig – det skal opleves og det skal gøres med en “ Mezzo e Mezzo” som byens bud på en Spritz.

Når man så har hygget med sin Mezzo e Mezzo  og suget alle de italienske indtryk til sig, kan man vende ryggen til baren og kigge op af den skrånene bakke hvor man straks ser 2 små barer. Bar nr 2 er det perfekte sted hvis man ønsker at spise byens bedste sandwich med en kold øl til.

Bassano var min første by-forelskelse i Italien og jeg kunne skrive i et væk om de smukke bygninger,  pladser og lækre små butikker men vil stoppe her. Byen skal opleves og gerne i forskellige øjeblikke. En stille mandag morgen som Pia og jeg. Lørdag til marked – når man ikke kan komme frem for mennesker og byen pulser med liv. Til en aftentur langs floden med yndlings manden eller kvinden og en tur langs floden med ungerne søndag eftermiddag. Bassano del Grappa kan det hele og i vil elske det.

//Pia & Christina

 

Follow my blog with Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandagsinspiration - Ellen Fisher